Ligplaats en route

Aanmonsteren aan boord van de Jacobsschelp.
De plaats van vertrek is in de regel Muiden of thuishaven Weesp, maar op verzoek zijn ook andere vertrekhavens mogelijk.

Ligplaats Muiden
Muiden is per auto over de A1 makkelijk bereikbaar. Op de parkeerplaats (Maxisweg) bij de snelweg is het gratis parkeren. In Muiden ligt het schip afgemeerd ter hoogte van Herenracht nr 85.

Ligplaats Weesp
Weesp is aantrekkelijk met de trein. Vanaf het station is het 7 minuten  lopen naar het schip. In een half uurtje varen we dan over de Vecht naar Muiden. In Weesp vertrekken we vanaf de Ossenmarkt 17a aan de Vecht, waar het gratis parkeren is.

Ligplaats Muiden

Met de auto: 
Vanaf de A1: neem de afslag Muiden/Weesp, volg de bordjes Muiden tot in Muiden, neem op de rotonde de eerste afslag, het bruggetje over, na 250 meter gaat u over de sluis;  na de sluis direct rechtsaf,waar het schip ligt afgemeerd bj Heengracht nr 85. Hier kunt u uitladen bij het schip en is betaalde parkeergelegenheid. Een goede gratis parkeerplaats is de P+R lokatie bij de Maxisweg bij de eerder genomen afrit bij de snelweg A1 hiervandaan is het 7 minuten lopen naar het schip.

Met het openbaar vervoer: 
Muiden heeft geen treinstation, Weesp wel met treinen elk kwartier van Amsterdam Centraal of Zuid/WTC, Schiphol, Amersfoort, Utrecht en Almere. Neem een taxi of bus 110 richting Bussum tot aan de brandweerkazerne in Muiden, loop achter de bus aan tot op de rotonde,  neem de eerste afslag het bruggetje over, na 250 meter ziet u  de sluis.

Ligplaats Weesp

Met de auto:
Neem vanaf de A1 uit de richting Almere/Hilversum de afslag Muiderberg/Muiden Oost, onderaan de afrit linksaf, na 225 meter weer linksaf (vanuit de richting Amsterdam onderaan de afrit linksaf)de Lange Muiderweg op, rij langs de Vecht, na 3,4 km rechtsaf over bruggetje en voor de ouderwetse klapbrug rechtsaf de Ossenmarkt op. Gratis parkeer gelegenheid.

Met het openbaar vervoer:
Weesp heeft een eigen treinstation met treinen elk kwartier vanaf Amsterdam Centraal of Zuid/WTC,  Schiphol, Amersfoort, Utrecht en Almere. Loop vanaf de  stationhoofduitgang over het Stationsplein linksaf de Herensingel op. Na 200 m rechtsaf langs de Vecht lopend op de Stationsweg. Ga de eerste brug over en blijf langs de Vecht lopen, linksaf over de klapbrug en na de brug direct weer  links. Dit is de Ossenmarkt aan het einde van de doodlopende weg is nr 17a.