Zeiltochten

Dagdeel van 4 uren vanaf
€515-565 : 12 pers. = vanaf € 42 p.p.

‘s Ochtends nog werken en ’s middags zeilen? De Jacobsschelp ligt in Muiden klaar 40 meter ten noorden van de sluis afgemeerd aan de wal.
Een heerlijke middag zeilen met uw collega’s of vrienden.
Rond 12.30 uur kan de lunch klaar staan er kan dan tot 16.30 uur worden gezeild.

Op een middag is een bezoek aan Pampus of Durgerdam mogelijk of vooral zeilen en verder gewoon even lekker ontspannen, afwachten uit welke hoek de wind waait en genieten van de rust op het water.

Dagtocht €725 – 775    : 12 pers=
vanaf € 60,50 p.p.

zeildagtocht vanuit Weesp of Muiden.  Van 10-17 uur met deze tijden mag geschoven worden.
voor een verzorgde dagtocht even kijken bij arrangementen of catering.

Na een stukje geschiedenis en een korte uitleg over deze platbodem tijdens een kopje thee of koffie gaan de trossen al snel los. Er wordt meegeholpen met het opvouwen van de grootzeil- en fokkehuik.
Na het passeren van de oude grote Zeesluis varen we langs het Muiderslot en de koninklijke jachthaven waar ook de Groene Draeck ligt afgemeerd het Markermeer/IJsselmeer op. Wanneer het mogelijk is zeilen we eruit en met tegenwind hijsen we buiten de pieren de zeilen. Wie het leuk vindt helpt een handje mee en toekijken kan ook.

Afhankelijk van weer en wind en de wensen van de gasten bepalen we de route. Met zeer gunstige wind kan er naar Volendam worden gezeild en weer retour naar Muiden. Pampus ligt 4 km, 2,2 ZM ten noorden van Muiden,  Langs de waterlandse dijk zie je van Uitdam alleen de daken boven de dijk uit. Voorbij Marken doemt het Paard van Marken de bekende vuurtoren op.

Het is altijd leuk om tijdens de dag even ergens af te meren. De zeilen laten zakken, seizings om het zeil, stootkussens ophangen, zwaard optrekken en liefst zonder gebruikt te maken van de moter het schip afmeren.
Durgerdam is een geliefd plekje. Wij kunnen met ons schip met slechts 80 cm diepgang afmeren aan de steiger van de oude Taveerne. Het is een lieflijk plekje tussen het riet. Een oud vissers dorpje met houten gevels en nog niet jupperig in de nabijheid van Amsterdam.
De haven van Volendam binnen varen een even een makreeltje of haring kopen of met z’n allen in Volendammer klederdracht op de foto?

Weekend   6-8 personen € 1195: 7 pers= €171 p.p.

Vrijdag 20 uur
Boodschappen meenemen. In overleg kan dit ook worden verzorgd. De Jacobsschelp ligt aan onze voortuin in de Vecht. Alles slim opbergen zodat het een en ander weer terug te vinden is, en ook bij schuin gaan niet kan omvallen. Kennismaking en korte uitleg over het scheepsgebruik van toilet, gasfornuis, verlichting en de regels.

Afspraak over de vertrektijd de volgende ochtend.
’s Avonds is het in de kuip en in de kajuit goed toeven. Ook kan er gebruik gemaakt worden van restaurants of cafés aan de overkant op loopafstand.
Er zijn 2 x 2 persoons bedden 2 x 1 persoons bed en twee slaapbanken. De schipper(s) komt(en) ’s ochtends weer aan boord.

Zaterdag +/- 10.00
Er is een douche bij ons huis speciaal voor bootgasten. Na het ontbijt varend over de Vecht naar Muiden. Koffie/thee? Alvast leren of wennen aan het roer. Op het IJsselmeer/Markermeer aangekomen gaan de zeilen omhoog. Hierbij instructie bij de mast aan minimaal twee personen zodat het grootzeil een volgende keer zelf gehesen kan worden.  Het hijsen van de fok en het beleggen van de schoot.

15.00  uur  Eventueel tussenstop in Volendam of Marken.
Even rondkijken en vervolgens overnachten in het prachtige kaasstadje Edam?

+/- 18.00
Aangekomen in Hoorn, Edam, Volendam, Marken of Monnickendam dit al naar gelang de windvoorspelling de plannen voor de avond en de invulling van de volgende dag. In de meeste havens is douche gelegenheid aan de wal.

+/-23.00 uur
De schipper slaapt aan boord of heeft een B&B/blokhut  geregeld wanneer het wat krap wordt.

Zondag 16.00- 17.00
Terug zeilen en alles toepassen wat je een dag eerder opgestoken hebt. Wanneer er gunstige wind is kunnen we nog ergens een tussenstop maken. Via Muiden weer terug over de Vecht naar  Weesp Het schip is weer opgeruimd, de kombuis schoon en het schip veegschoon wat op de terugweg goed te doen is.

Aan boord aanwezig:
Afwasmiddel, afwasborstel, droogdoeken, vuilniszakken, schoonmaakmiddel, dweil- en vaatdoeken, peper en zout, kerrie, nootmuskaat, borden,bestek, glazen, mokken, pannen, schalen en eierdoppen,  thermoskannen, koffiehouder en filters, theepot Onderlaken en hoofdkussen met sloop, luchtbed met pomp.

Meenemen:
Proviand (schipper eet onderweg volgens goede chartergewoonte mee). Brood voor zaterdagochtend meenemen of 5 minuten lopen naar de bakker.  Onderweg is het mogelijk vers brood te kopen tijdens het passeren van de sluis in Muiden.

Tas geen koffer met: slaapzak, toiletspullen, handdoek, warme kleding (laagjes die je over elkaar kunt trekken), droge sokken en schoenen, regenkleding, laarzen, zonnebrand, zwemkleding , korte broek, in het voor- en najaar wanten/handschoenen en muts.